Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Hungarian hu
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Melyik a 10 legnépszerűbb anime?

Melyik a 10 legnépszerűbb anime?

Ezek minden idők legnépszerűbb animéi, szóval nem hagyhatod ki őket! Ha igazi anime rajongó vagy, valószínűleg mindegyiket ismered.
 

 

10. Sword Art Online

A történet egy tinédzser fiút, Kiritót követi nyomon, aki beleragad a Sword Art Online nevű hatalmas futurisztikus online játékba. Egyike lesz azoknak a szerencsés rajongóknak, akik elsőként férnek hozzá a játékhoz. Bejelentkezik a középkori fegyverekkel és veszélyes szörnyekkel teli játékvilágba. Izgalmasan hangzik a játékosok számára, igaz? A fiú azonban hamar rájön, hogy addig nem tud kilépni a játékból, amíg nem teljesíti mind a száz pályát! A játék már nem szórakoztató és izgalmas. Valójában rendkívül veszélyes megpróbáltatássá válik. Ha a játékosok belehalnak a virtuális világba, akkor a valóságban is meghalnak. Kirito és szövetségesei úgy döntenek, hogy bármit megtesznek a túlélésért. 

9. Full Metal Alchemist

A Fullmetal Alchemist két testvér történetét meséli el, akik megpróbálják visszahozni anyjukat az életbe. Az alkímia alaptörvénye szerint ahhoz, hogy valamit megszerezzen, egy alkimistának fel kell áldoznia valami ugyanolyan értékűt. Így az egyik testvér elveszíti a karját, a másik pedig az egész testét. Hamarosan a testvérek megtudják a Bölcsek Köve létezését, amely képes meghaladni az alkímia törvényeit. Hőseink úgy döntenek, hogy nekivágnak egy küldetésnek, hogy megszerezzék ezt a követ. Minél tovább mennek, annál inkább rájönnek, hogy egy sokkal sötétebb csatába keverednek, mint gondolták.

8. Sailor Moon

Ha vígjátékra, romantikára, drámai pillanatokra és nagyszerű filmzenére vágysz, a Sailor Moon legyen a választásod. Az itteni szereplők aranyosak, szerethetőek. Ez a műsor gyerekesnek tűnhet (elsősorban a szinkronizált változat hangjai miatt), de valójában sok olyan témát takar, mint a szexualitás, az erőszak és sok kapcsolati probléma. Ennek az animesorozatnak sok rajongója azt mondja, hogy jobb elkerülni az angol szinkronizált változatot. Azt javasolják, hogy nézd felirattal, mert az eredeti japán verzióban sokkal jobb a hangjáték.

A Sailor Moon egy átlagos tizenéves lányról szól, akinek az élete fenekestül felfordul, miután tudomást szerez a sorsáról. Kiderül, hogy a lánynak bolygói őre lesz, és megvédi a bolygót. Ettől kezdve a harcos Sailor Moon-nak hívják. Szövetségeseket kell kötnie, megvédje a Földet.

7. Attack on Titan

Ha egy epikus és drámai animét keresel lebilincselő történettel, ne keress tovább. Az Attack on Titan az egyik legnépszerűbb animesorozat, amely tele van epikus harci jelenetekkel, valamint érdekes és tartalmas narratívával. Tele van tragikus jelenetekkel és szomorú pillanatokkal. Ez az előadás valószínűleg nagyon meg fogja törni a szívedet, mivel sok szereplő feláldozza életét az emberiség védelmében.

Az Attack on Titan egy olyan világba kalauzol el minket, ahol az emberiség a kihalás szélén áll. A titánoknak nevezett félelmetes és hatalmas lények hatalmas falak mögé kényszerítették az embereket. Ezek a titánok nem éhségből, hanem élvezetből szeretik az emberi húst. Ez még ijesztőbbé teszi őket. Az emberek 100 éve bujkálnak a falak mögött, és nem számítanak semmilyen behatolásra. Nyugodt életük azonban véget ér, amikor egy titán áttöri a külső falat. A történet Eren Yeagert és két szövetségesét követi nyomon, akik életüket az emberevő lények legyőzésének szentelik. 

6. Conan nyomozó

Conan nyomozó mindent megtesz, hogy felkeltse az érdeklődésed. Vannak benne vicces pillanatok, szerelmi történet, dráma és egyedi rejtélyek. Ha olyan jól átgondolt rejtélyeket keresel, ahol a megoldások nem annyira kézenfekvőek, tegyél egy próbát! Az írók határozottan sok erőfeszítést tettek a munkájukba!

A történet Shinichi Kudou-t követi, akinek megvan az a csodálatos képessége, hogy a legnehezebb eseteket is meg tudja oldani. Ez jelentős, ha figyelembe vesszük, hogy még csak 17 éves. Egy éjszaka megváltoztatja az életét. Ez az az éjszaka, amikor a fiatal nyomozó szemtanúja lesz két gyanús férfinak egy vidámparkban. Észreveszik, és kísérleti gyógyszert adnak neki. Túléli, de teste hétéves kisfiú méretére zsugorodott! Miközben eltitkolja valódi kilétét, Sinicsi a furcsa szervezet után nyomoz, amely drámai változást hozott a testében.

5. Death Note

Ha egy igazán egyedi és lenyűgöző történetet szeretnél látni, akkor érdemes kipróbálnod a Death Note-ot. Ez az anime valóban az egyik legjobb és legnépszerűbb. Feszültségben tartja a nézőt, és gondolkodásra készteti. 

Képzeld el, hogy megölhetsz embereket, ha egyszerűen elképzeled őket az elmédben, és felírod a nevüket egy speciális füzetbe. Őrültség, nem? Ez azonban lehetséges Light Yagami, egy középiskolás diák számára, aki belebotlik egy Death Note-ba. Ezt a különleges jegyzetfüzetet egy halálisten dobta be az emberi világba, aki ezt csak unalma miatt tette. Miután felfedezett egy ilyen erőt a kezében, Light úgy dönt, hogy minél több bűnözőt kioltva jobb hellyé teszi a világot. A rendőrök azonban felfedezik a szokatlan sorozatgyilkosságokat, és egy különc fiatal nyomozó segítségével el akarják kapni a tettest.

4. Naruto

Imádni fogod az érzelmek mértékét ebben az animébe. Annyi szívszorító pillanat van, hogy igazán aggódni fogsz a karakterek miatt. Nagyon sok oka van annak, hogy szeressük ezt a rendkívül népszerű anime sorozatot! Először is jellemfejlődéssel rendelkezik. A sorozatban mindenkinek megvan a maga sötét múltja, amely a nézőt a történethez köti. Nem tagadhatjuk, hogy ebben a műsorban még az antagonisták is szimpatikusak, mert mindegyiküknek megvan a maga indokolt oka. Annyi szerethető, okos és igazlelkű karakter van! Egy másik dolog, ami a Narutót olyan különlegessé teszi, az egy mélyen fejlett jutsu szerkezet; minden karakter nem egyszerűen túlterhelt képességekkel. Megvan a saját egyedi harci stílusuk. 

A Naruto egy fiú kalandjait járja körül, benne egy élő szörnyeteggel. Réges-régen egy Nine-tails nevű hatalmas róka megtámadta az egyik falut Shinobi országokban. A falu vezetője feláldozta az életét, és megpecsételte a szörnyet újszülött fia, Naruto belsejében. Évekkel később a fiú küzd, hogy megtalálja a helyét ebben a világban. Egy napon a hiperaktív Naruto nindzsává válik. Megalakítja saját csapatát, és elindul a falusiak által kért különböző küldetésekre. Az indulatai miatt Naruto nemcsak nagyszerű barátokba, hanem veszélyes ellenségekbe is botlik.

3. Pokémon

A Pokémon az egyik legnépszerűbb anime sorozat. Mivel a műsor elsősorban gyerekeknek szól, sok erkölcsi leckét tanít nekik. Az utazási történetek soha nem egy városban játszódnak, így nem fog bosszankodni. 

A történet középpontjában Satoshi, egy 10 éves fiú áll, aki mindig is arról álmodott, hogy Pokémon-oktató lesz. Álma hamarosan valóra válik, de már mind a három kezdőknek szánt Pokémont elvitték. Már csak egy maradt, egy Pikachu nevű, lázadó elektromos Pokémon. Satoshi és Pikachu útnak indul, hogy a legjobbak közé kerüljön. Ekkor kezdődnek a kalandok!

2. One Piece

A One Piece egy nagyszerű anime, amely könnyen megszállottá válhat! A műsor azzal kezdődik, hogy a Kalózkirály felfedi a One Piece létezését, azt a kincset, amely korlátlan mennyiségű gazdagságot és hírnevet biztosít tulajdonosának. Ezt a kivégzése előtt elárulja. Az anime Monkey D. Luffyt követi, egy tinédzser fiút, aki összeállítja a csapatát, és átutazza a Grand Line-t, erős ellenségekkel küzd, és különféle kalandokat él át, hogy elérje a legnagyobb kincset. Szerelmes leszel Luffy legénységének minden egyes tagjába. Mindezek a karakterek jól fejlettek és egyediek, különböző és szórakoztató személyiségeikkel. Az elején többnyire a karakterek bemutatásával telik az idő, bár ezekben az epizódokban mindig találsz valami akciót. Azonban amint a megalakult legénység eléri célját, végtelen kalandokba merül!

1. Dragon Ball

Dragonball követi Son Gokut, egy fiatal fiút, aki az erdőben él. Nincsenek barátai, egyedül él, amíg egy lány rá nem bukkan. Sárkánygolyókat keres, olyan mágikus tárgyakat, amelyekről azt mondják, hogy egy kívánságot teljesítenek mindenkinek, aki mind a hetet összegyűjti. A lány meg akarja találni mindegyiket, és szeretne egy jó barátot. Gokunak van egy sárkánygömbje. Nincs kedve azonban odaadni.

Sok harcra és humorra számíts! Egy verekedő shounentől nem várhatsz nagyszerű történetet. A harcok itt nem nevetségesen hosszúak, így nem unalmas nézni. Valójában nagyon izgalmas! Be kell vallanom, hogy az animáció és a művészet itt nem a legjobb a modern animékhez képest. Van azonban némi varázsa a régi művészeti stílusnak. A Dragonballt mindenkinek kötelező megnéznie, aki szereti az animét. Próbáld ki ezt a figyelemre méltó klasszikust!

Tartalomhoz tartozó címkék: anime Dragon Ball Dragon ball Super