Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Hungarian hu
Ön itt jár: > Kezdőlap > Hírek >

Lilo and Stitch érdekességek

2021. 10. 02. 15:21:23
Lilo and Stitch érdekességek

Tudjátok, ez az a mese, amiben egy Hawaii-n élő szupercuki kislány találkozik egy gonosz ufóval, akivel összebarátkoznak.

 

 1. A Dumbo (1941) óta a Lilo és Stitch volt a Disney első olyan animációs filmje, amelyben vízfestékkel készített hátteret használtak.

 2. A Lilo és Stitch volt az első animációs játékfilm, ami Hawaiin játszódik.

   

 3. A Lilo név hawaii jelentése „nagylelkű”

   

 4. A Lilo és Stitch mesefilmek Lilójának hangját az a Daveigh Chase adta, aki a Kör című film félelmetes gonoszát játszotta.

 5. A Hawaii kultúrában a fehér “Lei” vagyis a nyakba akasztott virágfüzér  a szeretetet jelképezi. Lilo pedig sosem erőszakoskodott, szidta le Stitchet, még akkor sem ha bajt csinált, inkább kimutatta felé a szeretetét. Bevált.

 6. Maui híres horogja ismerősnek tűnhet azoknak akik látták  Lilo és Stitch- t. Azon belüli is David nyakláncán látjuk visszaköszöni.

 7. Így nézne ki Lilo, ha felnőttként. 

 8. Most már biztos, hogy lesz élőszereplős Lilo és Stitch-film, mely a Disney+ streaming szolgáltatás műsorkínálatában kap majd helyet.

 9. Így néz ki Lilo a való életben. 

 10. Van valami, amit számtalan Disney filmben láthatunk, mégsem tűnt fel senkinek. Sokszor láthattad a Disney és Pixar filmekben ezt a kódot: A113...

  Az A113 arra az osztályteremre utal, ahol sok animátor tanult a California Institute of Arts-ban (Kaliforniai Művészeti Egyetem). Ebben a teremben tartották az első éves egyetemistáknak a grafikai design és karakter animáció órát. A legtöbb animátor, akik a Disney és Pixar cégeknél dolgoznak, itt tanultak. Azzal, hogy az A113 kódot elrejtik az filmjeikben, tiszteletüket róják le azoknak a tanároknak és annak az intézetnek, aminek megélhetésüket köszönhetik.

Tartalomhoz tartozó címkék: Disney Érdekesség lilo és stitch