Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Hungarian hu
Ön itt jár: > Kezdőlap >

BREXIT hatása az ajándéktárgyak importjára

2021. 02. 04. 16:38:24
BREXIT hatása az ajándéktárgyak importjára

Ha szeretnél vásárolni az alábbi termékekből ne késlekedj csak a készlet erejéig elérhetőek a további beszerzésük bizonytalan!

Az elmúlt években az licences és nem licences ajándéktárgyak zöme az Egyesült Királyságból érkezett. A termékek nagy része azonban az angliai cégek kínai gyáraiban készül. Emiatt a Brexitet követően minden termékre, ami angilai importból származik és nem az EU-ban vagy az Egyesült Királyságban gyártották 5-38 % vámot kell megfizetni. A kerámia termékeket ezen kívül dömping vám is sújtja, ez közel 50%-os drágulást jelentene a bögrék és egyéb kerámiából készült termékek esetén. A vám jelentős áremelést okozna a termékek jelentős részénél, ami eladhatatlanná tenné a behozott árut. Ezen kívül számolni kell a bürokratikus adminisztrációs költségekkel is, ami plusz terhet ró a kereskedőkre. A vámeljárás miatt a szállítási idő is jelentősen megnövekszik. Reméljük hamarosan sikerül Angliának megegyezni erről az Európai Unióval, mert jelen helyzetben nagyon sok kedvelt terméknek, sőt gyártóknak búcsút kell mondanunk. Többek között bögrék, hangulatvilágítások, füzetek és sok más TOP termék érintett az ügyben. Ezek a termékek a készlet erejéig vásárolhatók!

Az EU és az Egyesült Királyság között az áruk szabad mozgása 2020. december 31-én megszűnt, ennek értelmében az árukat vám elé kell állítani, vámeljárás alá kell vonni, azaz mind export, mind import irányban, valamint tranzit esetén vámkezelni szükséges. …

A vámok tekintetében a legfontosabb, hogy a Megállapodás szerint minden árukörre a 0 százalékos vámtétel alkalmazandó és (néhány kivételtől eltekintve, mint pl. egyes konzerv halkészítmények és alumínium termékek) nem lesznek mennyiségi korlátozások (kvóták) sem.

A 0 százalékos vámtételt és a kvótamentességet csak a preferenciális származású áruk esetében lehet alkalmazni. Ennek feltétele a preferenciális származás igazolása származásmegjelölő nyilatkozattal (EU, illetve GB származás esetén).

Mivel 2021. január 1-jétől, az átmeneti időszak lejártával az Egyesült Királyság áfa szempontból is harmadik országnak minősül, az ügyleteket ezt követően az exportra és az importra vonatkozó szabályoknak megfelelően kell kezelni, a termékértékesítéseknél ideértve az irányadó vámeljárások betartását is. Ennek megfelelően, annak ellenére, hogy a Megállapodás 0 százalékos vámtételeket ír elő, az import áfára vonatkozó kötelezettségeket teljesíteni kell!”

Ha szeretnél vásárolni az alábbi termékekből ne késlekedj csak a készlet erejéig elérhetőek a további beszerzésük bizonytalan!

Tartalomhoz tartozó címkék: brexit hírek