Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Hungarian hu
Ön itt jár: > Kezdőlap >

10 karácsonyi film, amit kötelező megnézned!

10 karácsonyi film, amit kötelező megnézned!

Karácsonyi zene csendül fel vásárlás közben, minden kirakat hangulatba öltözik, akárhányszor bekapcsolod a tévét csak a karácsonnyal találod szembe magad?!
 

Végy egy meleg plédet bújtasd magad mellé a párod, gyermeked, kis kedvenced és dőlj hátra. Összeállítottam neked a legjobb karácsonyi filmeket, melyeket idén kötelező megnézned!

1. Hóbarát (1998)
Jack egy apa, aki nem tudja betartani fiának tett ígéreteit, mert meghal egy autóbalesetben. Egy évvel később hóemberként tér vissza, akinek megvan az utolsó esélye, hogy rendbe tegye fiával a dolgait, mielőtt örökre elmegy.2. Reszkessetek, betörők! (1990) és Reszkessetek, betörők! 2: Elveszve New Yorkban (1992)
Őőő... ezt senkinek nem kell bemutatni, ha mégis akkor nézd meg de azonnal!!! A leghíresebb részei az első kettő, további részek: Reszkessetek betörők (1997) 3. , Reszkessetek betörők (2002) 4., Reszkessetek betörők (2012) 5. Testvérek akcióban

3. A Grincs (2000)
Jim Carrey mesterien megformálja a gonosz zöld manót, aki gyűlöli a karácsonyt és a vidámságot. Amelyik pillanatban rájön, mennyi örömet hoz az emberek életébe ez az ünnep, megváltozik a véleménye és lassan érteni kezdi, miről is szól a karácsony.


4. Négy karácsony (2008)
Egy keserédes történet amely bemutatja, milyen nehéz elvált szülők felnőtt gyerekeinek lenni, karácsonykor főképp. Miután az időjárás közbeszól és lemaradnak a Fidzsi-szigeteki útjukról főszereplőink, a pár négy karácsonyi látogatást tesz elvált szüleiknél.

5. Kiskarácsony mindenáron (2006)
Steve Finch imádja a karácsonyt. Feldíszíti az egész házat, elindítja a kántálást és felügyeli, hogy mindenki betartsa a karácsonyi szokásokat. Hirtelen megváltozik a helyzet, amikor beköltözik a szomszédba Buddy Hall, aki erős konkurenciának bizonyul.

6. Karácsonyi ének (2009)
Charles Dickens klasszikusát már többször feldolgozták, de a 2009-es animációs változat olyan neveket hozott össze, mint Jim Carrey, Colin Firth, Robin Wright és Gary Oldman. Éppen ezért Scrooge (Jim Carrey) egy magának való, mogorva idős ember, mindaddig míg három karácsonyi szellem meg nem látogatja. Ekkor belátja, hogy másképp is lehet élni az életet.7. Igazából szerelem
2003-ban mutatták be ezt a brit-amerikai-francia filmet igazi sztárparádéval. A történet karácsony előtt öt héttel kezdődik, és hétről hétre mutatja be a szereplők életét, egészen az ünnepekig. Öröm, bánat, összetört szív, düh, keserűség, kiégettség – a film az élet ezernyi árnyalatából vonultat fel részleteket keresetlen őszinteséggel. De azért mégsem drámai, a szerelem, a remény, a várakozás és a vágyakozás, a szeretet ott van mindenütt, mindent körülvesz, akárcsak a karácsony szellemisége.8. Karácsonyi vakáció (1989)
Kultikus film, amit lehetetlen komolyan végignézni, még ha együtt is érzünk bizonyos helyzetekben a főhősökkel. Ahol ugyanis Griswoldék megjelennek, onnan az emberek jobb, ha menekülnek, mert minden leomlik, összedől, kigyullad, elpusztul körülöttük. Nincs ez máshogy karácsonykor sem, csapás csapást követ az év legszebb ünnepén is a közelükben. De épp ezért garantált, hogy a hasunkat fogjuk majd a nevetéstől, ha ezt a filmet választjuk közös szórakozásul. Vajon az egész karácsonyuk romba dől a film végére?9. Az élet csodaszép
Frank Capra 1946-os elbűvölő meséje egy kétségbeesett fiatalember és őrangyalának a találkozása. A James Stewart által alakított George Bailey szenteste kétségbeesésében az öngyilkosságra gondol, de az égiek küldenek egy másodrangú, szárny nélküli angyalt, hogy lebeszélje tervéről. Clarance, az angyal szokatlan megoldást választ: megmutatja George-nak, mennyivel rosszabb hely lenne a kisváros, ahol él, ha ő meg sem születik. Nélküle például a kisöccse, Harry kisgyerekként belefulladt volna a befagyott tóba. Végül Clarence kiérdemli az angyalszárnyakat, James pedig ráébred, hogy bármilyen nehéz is az élet, mégis csodaszép.

És a kihagyhatatlan klasszikus:10. Bunyó karácsonyig
1994-ben maga Terence Hill rendezte a karácsonyi témájú filmet, amiben egykori barátjával és kollégájával, Bud Spencerrel nevettetik meg a nézőket a szokásos módon. Moses (Bud Spencer) a vadnyugati fejvadász körözött bűnözők elfogásával igyekszik eltartani népes családját. Épp az elvetemült Sam Stone-t szeretné elkapni, mert jól jönne neki a fejére kitűzött 4000 dollár, amikor is váratlanul beállít hozzá testvére, Travis (Terence Hill), akit a jól bevált recept szerint ki nem állhat. Travis anyjuk üzenetét hozza, aki szeretné, ha mindkét fia nála töltené a karácsonyt.

Tartalomhoz tartozó címkék: filmek Karácsony